İZMİR / KONAK - Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okuldan Ofise adlı eTwinning projesinin tanışma webinarı yapıldı.

Okuldan Ofise adlı eTwinning projesinin tanışma webinarı,proje kurucuları Şükran LOKMAN ve Yasemin DEMİR öğretmen tarafından 01 Ekim 2021 tarihinde yapıldı. Proje ortaklarından okulumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeni Gürkan LOKMAN da tolpantıda yerini aldı. Online görüşmede, proje üyeleri tanıştı ve projede yer alması planlanan etkinlikler konuşuldu. Projenin 01 Ekim 2021 de başlayıp 31 Aralık 2021 tarihinde biteceği konusunda karar alındı. İlk etkinlik olarak projenin tanıtıldığı ortak bir video yapılması kararlaştırıldı.

Projemizin linki : https://twinspace.etwinning.net/198043/home

08-10-2021

Proje hakkında

Günümüzde iş hayatı, teknolojinin gelişmesiyle birlikte geleneksel büro ortam, iş ve işlemlerinden farklı boyutlara taşınmıştır. Meslek liselerinden mezun olan öğrencilerimizin de günümüzde ofislerde kullanılan bu teknolojilere daha kolay uyum sağlayabilmesi açısından aldıkları mevcut eğitimin yanı sıra bu alanda yaşanan yenilikleri de takip etmesi gerekmektedir. Çağın ve teknolojinin gerekleri doğrultusunda mesleki alanda kendini yetiştirebilen, değişime ve yeniliğe açık, gündemi takip edebilen donanımlı bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamak ana hedefimizdir. Okuldan ofise giden bu süreçte daha yetkin ve bilinçli bireyler için meslek lisesinde öğrenimlerine devam eden öğrencilerimizde bu farkındalığı oluşturabilmek amaçlarımız arasındadır.

HEDEFLER

Öğrencilerimizin mesleki alanda yenilikleri takip etmesini sağlamak; yeni ofis ortamlarını tanımalarına yardımcı olmak amaçlarımızdandır. Ofis ortamlarında iş ve işlemlerin yürütülmesinde kullanılan teknolojileri öğrenmeleri ve kullanabilmeleri hususunda öğrencilerimizi yönlendirmek bunun yanı sıra dünya çapında ofislerde iş yöntem ve teknikleri konusunda yaşanan gelişmeleri takip etmelerini sağlamak da projemiz hedefleri arasındadır. Öğrencilerimizin bürolarda kullanılan iletişim dili ve mesleki terimleri en iyi şekilde öğrenip uygulayabilmesini; ülkemizde mevcut ofis ortamlarında kullanılan teknolojileri uluslararası boyutta değerlendirebilmelerini, bu noktada farklılıkları ortaya koyabilmelerini de hedefliyoruz. Projemizde öğrencilerimizde medyayı bilinçli kullanabilme becerisini geliştirmeyi, son dönemde uygulanan eGüvenlik ile ilgili tedbirler konusuna da dikkat çekmeyi planlıyoruz.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz 2021-2022 eğitim-öğretim yılı 1. döneminde başlayacak olup üç aylık çalışma süresini içerecektir. Hem yüz yüze hem de uzaktan eğitime entegre edilebilecek şekilde etkinliklere yer verilecektir. Proje sonunda öğrenci takımlarımızın oluşturduğu ortak çalışmalar ve ürünler sergilenecektir.

Proje bloğu
Modern ofis türlerini gösterir e-sergi
Büro mesleki terimler ile ilgili sözlük çalışması
Egüvenlik konulu proje broşürü